Uitbreiding Rietwierde

Architect
Gianni Cito
Team
Carla Wieman, Valerio Falconi
Status
Gerealiseerd
Jaar
2013 – 2014
Locatie
Groningen
Opdrachtgever
OCSW Groningen
Adviseur constructie
Breed Integrated Design
Adviseur installaties
Vaatstra BV

Bijna 2 jaar na de opening van het nieuwe gebouw in de Groningse wijk Reitdiep, wordt de brede school Rietwierde uitgebreid. Het gebouw krijgt  4 extra klaslokalen, 2 nieuwe projectruimtes, lerarenruimtes en toiletten. De reden voor de uitbreiding is de onverwacht snelle stijging van de leerlingaantallen. Wederom is Gianni Cito de architect van het gebouw.

Beelden

Op het eerste gezicht verandert er niet veel. Voor de nieuwbouw wordt dezelfde houten gevel toegepast als de bestaande bebouwing. Ook de bestaande /—/bouwstructuur wordt doorgezet, een houten hoofdstructuur en houten gevels met grote raampartijen.

De uitbreiding levert veel extra ruimte op: 450 m2. De lokalen bevinden zich op de begane grond en de projectruimtes zijn in de vorm van entresols boven de projectruimtes geplaatst en zijn herkenbaar als houten doosjes bovenop het dak van het gebouw. Daklichten zorgen voor een spectaculaire verlichting van de trappen en geven de ruimtes op de 1ste etage een bijzondere uitstraling.