Paviljoen Muiden

Programma
Restaurant
Oppervlak
144 m2 BVO
Architect
Gianni Cito
Team
Patrick de Weerd, Giovanni Ceccarelli
Status
Omgevingsvergunning
Jaar
2022
Locatie
Muiden
Opdrachtgever
de Krijgsman
Constructie
Ufkes
Landschap
La4sale
Interieur
Moke architecten
Aannemer
Ufkes
Stedenbouw
La4sale

De nieuwe wijk De Krijgsman in Muiden krijgt er een parel bij. Er komt een charmant houten paviljoen in het park aan het water, tussen de kwalitatieve karaktervolle woningen op het oude terrein van de kruitfabriek. Het lichtvoetige ontwerp van Gianni Cito geeft ruimte aan een restaurant.

Gianni: “Hier bij het Bolwerk ontmoeten de buurtbewoners elkaar en drinken relaxed een kopje koffie, terwijl hun kinderen buiten in het park spelen.”

 

beelden

SOCIAAL ONTSPANNEN

De Krijgsman wordt volwassen. De nieuwe wijk is ondertussen goed bewoond en de kinderen gaan naar de basisschool naast het park. Het is hoog tijd voor ontspanning in de buurt en dat komt er met dit houten paviljoen en een kleine haven, met rondom de bomen en het park als speelterrein.

BUITEN IS BINNEN

Het paviljoen heeft een volledig houten constructie met een betonnen fundament ter grootte van het terras. Het wordt begrensd door een breed laag muurtje waarop gelopen, gespeeld en gezeten kan worden. Het dak heeft rondom een oversteek van twee meter en openstaande deuren, wat de gasten de ideale mogelijkheid geeft ook als het regent buiten te zitten. Het terras voelt als een vanzelfsprekende verlenging van het restaurant in de buitenlucht.

LICHT EN WARM

Het restaurant heeft een vierkante plattegrond van dertien bij dertien meter. Het is er licht en gezellig. Het zonlicht straalt door het acht meter hoge dakraam naar beneden en de open haard verwarmt het paviljoen aangenaam vanuit het midden van de ruimte. De uitgiftebalie krult zich hier omheen, waarbij de gasten aan beide zijden van de bar welkom zijn. Het is een aangename plek om te lunchen, te dineren, een feestje te vieren of een partij te organiseren.