Category


Hergebruik

De Wereldburger

De Wereldburger

De Wereldburger krijgt een tweede leven. Wie straks de centrale hal van basisschool De Wereldburger in Amsterdam Nieuw-West betreedt, stapt binnen in een reusachtige kijkkast vol hout, glas, licht en verrassende details. Het kloppend hart van een levendige leeromgeving waar ruimte is voor jong en oud, rust en rumoer, vernieuwing en hergebruik. Beelden introductie Wie straks..
Kleuterschool Bonheiden

Kleuterschool Bonheiden

De kinderen groeien op in de vanzelfsprekende aanwezigheid van het verleden. Zij komen binnen door het oude gemeentehuis en spelen op het binnenhof. Zij leren in de moderne ruimtelijke lokalen en als de school uitgaat wachten hun ouders hen op, onder de oude bomen. beelden Vernieuwing door behoud Het oude gemeentehuis van Bonheiden heeft een..
De Nieuwe Noorder

De Nieuwe Noorder

Aan het Noordhollandsch kanaal en midden in de nog aanwezige polderstructuur van Amsterdam Noord. De kleinschalige Noorderbegraafplaats uit 1931 roept een bijzondere intimiteit op. Met gevoel en respect voor de bestaande gebouwen, het landschap en het ritueel van de begrafenis ontwierpen Gianni Cito en Herman Zeinstra de modernisering van de begraafplaats en ontwierpen een nieuw..
Winkelcentrum De Gaard

Winkelcentrum De Gaard

Winkelcentrum De Gaard in Tuindorp-Oost (Utrecht) ligt midden tussen dertiger jaren woningen en naoorlogse hoogbouw. Het is een belangrijke ontmoetingsplek in de buurt. Nu is het complex wat rommelig, met veel achterkanten. Na de renovatie en uitbreiding wordt het een alzijdig winkelcentrum, zonder achterkanten. Gianni Cito tekende voor het ontwerp. Beelden NIEUW CENTRUM VOOR DE..
Basisschool Oldenije

Basisschool Oldenije

De Oldenijeschool is een Jenaplan basisschool in het hartje van Leeuwarden. Op de school zitten circa 200 kinderen, verdeeld over 8 stamgroepen en nu nog verspreid over 2 locaties. Daar maakt dit plan een einde aan. Na de uitbreiding passen alle kinderen in het hoofdgebouw aan de St. Anthonystraat. In 8 stamgroepen, zodat iedereen van..