Chateau Malhribes

Programma
Villa
Architect
T. Hildebrand, G. Cito, L. Grooteman
Team
M. Seiler, U. Karamuk
Status
Gerealiseerd
Jaar
1999 – 2002
Locatie
St. Tropez, Frankrijk
Opdrachtgever
Particulier
Landschap
Bureau B+B

Chateau Malhribes is een van oudste grote landgoederen van St. Tropez. Het oude chateau had al zijn oorspronkelijke charme verloren door verbouwingen in verschillende tijden en stijlen. Het gebouw smeekte om herstel.

beelden

Ruimtelijk herstel

Het chateau werd gebouwd in 1850 op een steile, richting zee aflopende helling. Het panoramische uitzicht over de volledige baai van St. Tropez vanaf het landgoed is spectaculair. Na de verbouwing van het landhuis is het oorspronkelijke klassieke ruimtelijke concept weer voelbaar, dat door de vroegere aanpassingen deels was verdwenen.

Herboren

Het gebouw is volledig gestript en van alle opsmuk ontdaan. De volledige interne structuur van het pand werd verwijderd en vervangen. De dikke robuuste muren, de prachtige raamomlijstingen en de romantische terrassen aan de voor- en achterzijde kregen hun oude grandeur terug. Met een nieuwe keuken en moderne badkamers veroverde het chateau weer een plek in de 21ste eeuw. Het riante zwembad is wel heel bijzonder opgenomen in het glooiende terrein: als je je ochtendduik neemt in het bad, dan heb je het gevoel dat je zo kunt doorzwemmen naar de open zee.