Sofitel - Cotonou


Sofitel Benin

Programma
200 Kamers, Restaurants, Vergaderruimtes en Spa
Oppervlak
30.000 m2 BVO
Architect
Ludo Grooteman
Team
Ahmed Dridi, Luis Garcia, Pascal Bemelmans, Koen van Hoof, Teresa Vacca, Ramdane Boumalal, Grey Soekijad, Maarten Kist
Status
In uitvoering
Jaar
2019 - heden
Locatie
Cotonou, Benin
Opdrachtgever
Ministère du Cadre de Vie et du Développement Durable
Constructie
Diocon
Landschap
Loos van Vliet (NL)
Interieur
Sundukovy Sisters (RU)
Aannemer
SUMMA (TR)

Tussen de belangrijkste toegangsweg naar Cotonou en de Golf van Guinee in, laat het ministerie van Duurzame Ontwikkeling van Benin een luxe hotel en conferentieoord bouwen. Het wordt een van de grootste ontmoetingscentra van het Afrikaanse continent, waar de komende Afrikaanse Conferentie al gepland staat. Ludo Grooteman van Moke Architecten ontwierp het vijfsterrenhotel en evenementengebouw en tekende voor de renovatie van het bestaande conferentiecentrum.

Beelden

HOTEL

Het hotel ligt als een geschubde cobra op het hoogste punt van het oord. De golvende vorm, in de breedte én in de hoogte, refereert aan de relatie die het laaggelegen Benin heeft met water. Het hotel is omgeven door schaduw, water en groen, wat op het Afrikaanse continent een bijzonderheid is. Het hotel is via een overdekt wandelpad verbonden met het conferentiecentrum en evenementengebouw. Door de centrale ligging op het terrein, vormt het hotel de natuurlijke verbinding tussen werken, loungen, aangenaam vertoeven, sporten, dineren en overnachten.

ENTREE OM BIJ STIL TE STAAN

De lange luxe oprit naar het hotel mondt uit in een entree waar je stil van wordt. De 9 meter hoge lobby geeft direct zicht op de zwembaden, de buitenbar en het groen aan de achterzijde van het hotel. In dezelfde oogopslag presenteren zich de restaurants, winkeltjes en bar. De lobby is een aangename plek om te vertoeven. Vanuit hier hebben de gasten toegang tot de conferentiezalen, kindervilla en hotelkamers.

VAN LUXE KAMERS TOT PRESIDENTIËLE SUITE

De luxe en lokaal ingerichte standaardkamers zijn bijna twee keer zo groot als gewoonlijk en hebben allemaal een beschaduwd balkon en uitzicht over het groene oord. De 28 suites beschikken over eigen daktuinen.

AANGENAAM VERTOEVEN ONDER DE AFRIKAANSE ZON

Het verblijf in het hotel is een belevenis met vele facetten. Het hotel biedt ruimte aan restaurants en bars, winkeltjes en een zwembad met veel schaduw. De sportieve gast kan terecht bij de fitness, het golfpark en de tennisbanen. Conferentiegangers hebben de beschikking over een grote ballroom en een reeks aan kleinere zalen om elkaar te spreken, naast het nabije conferentiecentrum. Speciale gasten nemen meteen de lift naar Club Millesime, waar zij in besloten kring zaken doen, loungen en dineren. ’s Avonds is er vertier in het casino, de club en de bioscoop. Neem daarbij de kindervilla en ook de lokale gast die een dagje wil ontspannen, vindt hier zijn plek.