Schumanpark

Programma
4 gebouwen, 27 bedrijfsunits
Oppervlak
9.000 m2 BVO
Architect
Gianni Cito en Ludo Grooteman
Status
Gerealiseerd
Jaar
2003 – 2009
Locatie
Apeldoorn
Opdrachtgever
Schipper Bosch Projectontwikkeling BV
Fotograaf
Katja Effting

Flexibiliteit was het kernwoord bij de vier gebouwen met 27 bedrijfsunits die op het industrieterrein aan de Europaweg in Apeldoorn moesten komen. Gianni en Ludo kwamen met een slim en kostenefficiënt ontwerp voor de bedrijfsverzamelgebouwen die in 2009 werden opgeleverd. Alle units in de gebouwen kunnen geheel zelfstandig en naar eigen inzicht van de gebruikers worden ingevuld.

Beelden

Stevige neutrale façade

De gevels van het gebouw zijn zo transparant mogelijk gehouden. Op de eerste etage zorgen forse stalen balken voor grote overstekende kozijnen. De gesloten vlakken zijn uitgevoerd in een donkerrode handgevormde baksteen en het geheel is minimaal gedetailleerd. Zo ontstaat er een robuust en neutraal gebouw, dat alle ruimte biedt voor de eigen invulling van de gebruikers. Zij konden ten tijde van de oplevering zelfs hun eigen gevelinvulling kiezen: een laaddeur of een glazen pui, passend bij hun bedrijf.

De gebouwen hebben verschillende maten en ze zijn losjes georganiseerd in het landschap, met een strakke bomenrij eromheen. Zo heeft het gebied een eigen plekje gekregen in de groene periferie van de stad Apeldoorn.