Tissu

Programma
6.500 m2 Winkels en 28 woningen
Oppervlak
9.500 m2 BVO
Architect
Ludo Grooteman
Team
Patrick de Weerd
Status
Gerealiseerd
Jaar
2013 – 2019
Locatie
Veenendaal
Opdrachtgever
Top Vastgoed, AM
Constructie
BAM
Bouwfysica
Bureau Bouwfysica
Fotograaf
Thijs Wolzak

Moke Architecten heeft in Veenendaal een deel van het nieuwe woonwinkelhart gerealiseerd. Kleinschalig van buiten, maar grootschalig achter de gevel. De gezellige uitstraling wordt versterkt door het gevarieerde materiaalgebruik, de grachtjes en bruggetjes en het markante torentje aan de zuidzijde.

Afbeeldingen

Markante accenten

De winkels in de plint zijn de blikvangers. De auto’s staan op de eerste etage, waardoor er bij de winkels een aangename plek ontstaat met grachtjes en bruggetjes. Boven het parkeerdek liggen de woningen, verspreid over verscheidene markeringspunten. Samen met het karakteristieke torentje geven ze het winkelhart extra sfeer mee.

Kleinschalige uitstraling

Het gebouw is opgebroken in losse gevels, alsof het allemaal afzonderlijke panden zijn. Richting de winkelstraat fijnmazig en aan de andere zijde iets grover. Achter de gevels is ruimte voor grote winkels zoals de Action en Hoogvliet.

Veel materialen

De kleinschalige indruk wordt versterkt door de variatie aan materialen en het afwisselende gebruik ervan. De gevels bestaan uit beton, natuursteen, staal, glas en verschillende soorten bakstenen die met reliëf zijn verwerkt.