Ski homes issue

Ski homes issue

Op 2 november verscheen onder de kop ‘Ski homes issue’ een artikel over het woonhuis Bakkum in de Wall Street Journal. Het woonhuis, dat inderdaad in een buurt is gebouwd waar het beeldkwaliteitplan chalets voorschrijft, wordt in één zucht genoemd met SnowWorld Landgraaf.
Eerste paal 117 woningen Guldenwater

Eerste paal 117 woningen Guldenwater

Op 11 oktober werd de start bouw gevierd van Guldenwater, deel van de nieuwe spoorzonebuurt in Delft. Voorheen een breed spoortracé, straks een stedelijk woonblok ingeklemd tussen de Nieuwe Gracht en het park dat bovenop de nieuwe spoortunnel ligt. De bouw duurt ongeveer 2 jaar en begint met een grote parkeergarage.
Twee woontorens in Amersfoort

Twee woontorens in Amersfoort

Juni 2017 – Op de kruising van de Hogeweg en het Valleikanaal in Amersfoort ontwerpt Moke Architecten 2 gebouwen met in totaal 160 woningen voor de Alliantie. Het stedenbouwkundig plan van KCAP voorziet in een toren aan de Hogeweg en een lager volume ernaast. Beide staan op een gemeenschappelijke parkeerbak en hebben een bredere plint..
Brouwerspoort blok 12 en 13

Brouwerspoort blok 12 en 13

September 2016 – Blok 12/13 is de volgende stap in de realisatie van het nieuwe winkelhart Brouwerspoort in Veenendaal. Het gebouw met circa 6.000 m2 winkelruimte en 24 appartementen ligt ingeklemd tussen de Brouwersgracht en de Wolweg. Het zal onder andere plaats bieden aan een supermarktvestiging van Hoogvliet. Parkeren vindt plaats op de eerste etage...
Interview scholenbouw

Interview scholenbouw

Augustus 2016 – Een interview over scholenbouw in het julinummer van het tijdschrift Architectenweb (nummer 11). Een pleidooi voor betekenisvolle gebouwen, onderwijsvisie en duurzaamheid. Omdat het een van de belangrijkste ontwerpopgaven is.
108 Woningen in Delft

108 Woningen in Delft

Juni 2016 – We hebben de architectenselectie gewonnen! Een van de gebouwen in Nieuw Delft, het plan voor het gebied rond het nieuwe stationsgebouw in Delft, daar gaan we bouwen. Binnen het stedenbouwkundig plan van Palmbout en onder supervisie van supervisor Jaap van den Bout en stadsbouwmeester Wytze Patijn ontwerpen we circa 90 appartementen. Opdrachtgever..
117 Appartementen in Den Haag

117 Appartementen in Den Haag

Juli 2015 – Moke Architecten is geselecteerd voor het ontwerp van 117 appartementen in Den Haag. Het betreft 80% woningen in het sociale huursegment en 20% vrije sector huurwoningen. In opdracht van Arcade Mensen en Wonen en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling West wordt het gebouw in een bouwteam in BIM uitgewerkt. Moke Architecten maakt hiervoor..
Bamboe parkeergarage

Bamboe parkeergarage

September 2014 – Hij is net opgeleverd, de bamboe parkeergarage in Nieuw Laakhaven in Den Haag. Met een prefab parkeergarageconstructie van Ballast Nedam Parking tekent Moke Architecten voor de gevel. Terwijl de betonnen garage rechthoekig is, volgt de gevel de lijn van het bouwblok. De bamboe stammen zijn tussen stalen liggers geplaatst en bevestigd met..