Twee woontorens in Amersfoort

Twee woontorens in Amersfoort

Juni 2017 – Op de kruising van de Hogeweg en het Valleikanaal in Amersfoort ontwerpt Moke Architecten 2 gebouwen met in totaal 160 woningen voor de Alliantie. Het stedenbouwkundig plan van KCAP voorziet in een toren aan de Hogeweg en een lager volume ernaast. Beide staan op een gemeenschappelijke parkeerbak en hebben een bredere plint..
Brouwerspoort blok 12 en 13

Brouwerspoort blok 12 en 13

September 2016 – Blok 12/13 is de volgende stap in de realisatie van het nieuwe winkelhart Brouwerspoort in Veenendaal. Het gebouw met circa 6.000 m2 winkelruimte en 24 appartementen ligt ingeklemd tussen de Brouwersgracht en de Wolweg. Het zal onder andere plaats bieden aan een supermarktvestiging van Hoogvliet. Parkeren vindt plaats op de eerste etage...
Interview scholenbouw

Interview scholenbouw

Augustus 2016 – Een interview over scholenbouw in het julinummer van het tijdschrift Architectenweb (nummer 11). Een pleidooi voor betekenisvolle gebouwen, onderwijsvisie en duurzaamheid. Omdat het een van de belangrijkste ontwerpopgaven is.
108 Woningen in Delft

108 Woningen in Delft

Juni 2016 – We hebben de architectenselectie gewonnen! Een van de gebouwen in Nieuw Delft, het plan voor het gebied rond het nieuwe stationsgebouw in Delft, daar gaan we bouwen. Binnen het stedenbouwkundig plan van Palmbout en onder supervisie van supervisor Jaap van den Bout en stadsbouwmeester Wytze Patijn ontwerpen we circa 90 appartementen. Opdrachtgever..
117 Appartementen in Den Haag

117 Appartementen in Den Haag

Juli 2015 – Moke Architecten is geselecteerd voor het ontwerp van 117 appartementen in Den Haag. Het betreft 80% woningen in het sociale huursegment en 20% vrije sector huurwoningen. In opdracht van Arcade Mensen en Wonen en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling West wordt het gebouw in een bouwteam in BIM uitgewerkt. Moke Architecten maakt hiervoor..
Bamboe parkeergarage

Bamboe parkeergarage

September 2014 – Hij is net opgeleverd, de bamboe parkeergarage in Nieuw Laakhaven in Den Haag. Met een prefab parkeergarageconstructie van Ballast Nedam Parking tekent Moke Architecten voor de gevel. Terwijl de betonnen garage rechthoekig is, volgt de gevel de lijn van het bouwblok. De bamboe stammen zijn tussen stalen liggers geplaatst en bevestigd met..
Crematorium in ArchitectuurNL

Crematorium in ArchitectuurNL

Juni 2014 – In ArchitectuurNL 4/14 is een artikel gepubliceerd over crematoria, waarin het Crematorium De Nieuwe Noorder in Amsterdam Noord wordt besproken. Het stuk van de hand van Anka van Voorthuijsen wordt geïllustreerd door foto’s van Thijs Wolzak.
Caland Tower opgeleverd

Caland Tower opgeleverd

April 2014 – In juni is de Caland Tower opgeleverd. Met commerciële ruimte op de begane grond en 104 appartementen op de verdiepingen erboven, is de toren het eerste wapenfeit van Nieuw Laakhaven in Den Haag. De bewoners zullen ongetwijfeld genieten van het prachtige uitzicht over de weide omgeving. Rul metselwerk, baksteen kaders met reliëf..