Gallery New York

Programma
kunstgalerie
Oppervlak
400 m2 BVO
Architect
T.Hildebrand, G.Cito , L. Grooteman
Team
M. Seiler, R. Bruggink, T. Hildebrans
Status
Gerealiseerd
Jaar
2003
Locatie
New York
Opdrachtgever
Gallery Kashya Hildebrand

Bewegende wanden, zowel draaibaar als schuifbaar, veranderen het interieur van Gallery Kashya Hildebrand keer op keer en passen haar aan aan de eisen van elke specifieke tentoonstelling. Deze galerie voor moderne kunst ligt in het hartje van Chelsea, de voormalig industriële – nu trendy creatieve scene van Manhattan, midden tussen de ontwerpbureaus en modestudio’s.

Beelden

galerie

De galerie is 400m2 groot. Alle facilitaire functies, zoals opslag, kitchenette en kantoor liggen verborgen achter de wanden van de centrale galerieruimte die rechthoekig van vorm is met als enige inhoud een aantal kolommen en de verplaatsbare wanden.

draaimechaniek

De wanden zijn hol en onttrekken de kolommen aan het zicht. Met een stalen schoen verbonden aan de kolommen worden super precieze draaimechanieken gedragen. Deze zijn verbonden aan rails die op hun beurt het schuiven mogelijk maken. De draaibare wielen op de vloer dienen louter ter geleiding.

configuraties

Met deze wanden zijn veel verschillende configuraties mogelijk. Elke keer is de galerie anders: bijvoorbeeld een veelheid aan verschillende kamers; één grote ruimte met losse wanden of een labyrintisch geheel van doodlopende hoeken.

tijdloos

De afwerking heeft een wit, museaal karakter. De forse muren stralen tijdloosheid uit. De verlichting staat volledig ten dienst aan de kunst: niet trendy maar sober, zodoende de kunst de volledige aandacht en ruimte gevend die het verdient.