Category


Openbare gebouwen

Westerkerk

Westerkerk

De Westerkerk in Leeuwarden is een rijksmonument met een kleurige geschiedenis. De eerste beuk van het toenmalige Sint-Annaklooster stamt uit de 16e eeuw. In de 17e eeuw kwam de tweede beuk erbij voor de Nederlands Hervormde Kerk en draaide de richting van het koor; orgel en podium kwamen aan de lange kant van de kerk..
Erotisch Centrum

Erotisch Centrum

De Wallen. Een wereldberoemd stukje Amsterdam waar jaarlijks rond de 200.000 mensen prostituees bezoeken en een veelvoud daarvan als toerist langs de ramen loopt. Deze prachtige rosse buurt, met van oudsher een knus en gezellig karakter, kent ook een schaduwkant. De buurt doet tegenwoordig denken aan een attractiepark voor toeristen, waar drugoverlast dagelijkse kost is..
Centrumplan Keverdijk

Centrumplan Keverdijk

Keverdijk krijgt een nieuw centrum. In het hart van het oorspronkelijke tuindorp, onderdeel van Naarden, ligt een verouderd voorzieningengebouw, een groot speelveld en gedateerde seniorenwoningen. Samen met de buurt, de gemeente Naarden en Dudok Wonen onderzoekt Moke een mogelijke toekomst voor dit gebied. Beelden Samenwerking Het proces is bijzonder, want de omwonenden wordt nauw betrokken bij de planvorming.  De..
School Houthavens

School Houthavens

De ruige en waterrijke industrie van de havens, de verfijnde arbeidersarchitectuur van de Spaarndammerbuurt en de nieuwe architectuur van de Houthaven. Deze drie atmosferen vormden de inspiratiebron voor de nieuwe basisschool: een rechthoekig rationeel gebouw, omkranst door golvende houten balkons. Stoer en aaibaar tegelijkertijd. Twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang, een restaurant, een gymzaal..
De Nieuwe Noorder

De Nieuwe Noorder

Aan het Noordhollandsch kanaal en midden in de nog aanwezige polderstructuur van Amsterdam Noord. De kleinschalige Noorderbegraafplaats uit 1931 roept een bijzondere intimiteit op. Met gevoel en respect voor de bestaande gebouwen, het landschap en het ritueel van de begrafenis ontwierpen Gianni Cito en Herman Zeinstra de modernisering van de begraafplaats en ontwierpen een nieuw..
IKC Zeven Zeeën

IKC Zeven Zeeën

IKC Zeven Zeeën is een basisschool in het hart van Amsterdam Noord, tussen de naoorlogse torenflats en laagbouw. De school is onderdeel van een herstructureringsopgave van de buurt. Het vormt een stedelijk accent tussen de woongebouwen en een schakel in een netwerk van buitenruimtes in de buurt. Beelden DALTON Op IKC Zeven Zeeën wordt Daltononderwijs..