Programma
Circa 500 woningen, voorzieningen
Architect
Ludo Grooteman, Gianni Cito
Status
In ontwikkeling
Jaar
2016 – heden
Locatie
Amersfoort
Opdrachtgever
Heilijgers
Stedenbouw
Urhahn Stedenbouw en Strategie

Er komt een nieuwe wijk in Amersfoort, naast het Eemplein en langs het spoor. Dit trapeziumvormige gebied krijgt een gemengd karakter, met voorzieningen en kantoren, maar vooral met zo’n 550 verschillende soorten woningen voor buurtbewoners van allerlei pluimage. Een project waar iedereen energie van krijgt.

Beelden

Zeer uiteenlopende woningtypes

Van grondgebonden woningen met tuinen, tot appartementen en maisonnettes. Van duur tot goedkoop; alles is terug te vinden in deze wijk. Hier moet dan ook ieder zijn plek kunnen vinden, families, senioren en singles.

Hoog en laag pal naast elkaar

Het wordt een echte gemengde buurt. Er staan vrij hoge gebouwen en lage woningen pal naast elkaar. Deze mix kan hier en daar schuren en geeft de plek een cosmopolitisch karakter. De wijk krijgt groen op alle niveaus, met daktuinen, een semicollectieve hofstructuur en openbare groenruimte waar kinderen kunnen spelen.

Bijzondere plek voor parkeren

Bezoekers kunnen hun auto’s langs het spoor kwijt en de bewoners parkeren ondergronds. Waarbij ondergronds in dit geval eigenlijk bovengronds betekent, omdat we het plangebied iets ophogen.