Category


Wonen

Castellatoren

Castellatoren

Precies op de kruising van twee stadsentrees in Nijmegen, de Graafseweg en het spoor verrijst een bijzondere woonwerktoren. De Castellatoren wordt hét herkenningspunt van het nieuwe Dobbelmanterrein. De geluidswerende glazen schil van het gebouw is daar mede debet aan. Deze dove gevel is een 13-laags verticaal reliëf, gemaakt van vlakke, halfdiepe en diepe nissen die aan..
Villa Bakkum

Villa Bakkum

Duinlandschap Villa Bakkum is ingebed in het bosrijke duinlandschap. Midden tussen de bomen aan de rand van Natura 2000 gebied Kennemerland steken de drie gebouwvleugels van het woonhuis het landschap in. Elke poot van een onregelmatige driehoek herbergt een functie: de woonruimte, de eetruimte en de werkruimte. In het centrum ligt de driehoekige hal met een..
Noorddok

Noorddok

Noorddok Het NDSM-terrein is een voormalig Amsterdams havengebied met grote scheepswerven. Getuige daarvan zijn een aantal monumentale loodsen en doks. Midden tussen deze karaktervolle bakstenen kolossen staat Noorddok. beelden Het gebied transformeert van een werf naar een stedelijke woonwerkzone, waarbinnen diversiteit, creativiteit en levendigheid de boventoon voeren. Noorddok is een appartemententoren met ruim 300 woningen...
Guldenwater 1

Guldenwater 1

Guldenwater 1 verrijst in het centrum van Delft, aan de nieuwe Prinses Ireneboulevard. Het spoort is ondertunneld, erbovenop komt een stadspark en daarnaast komt een nieuwe binnenstedelijke woonbuurt. De 117 Appartementen en winkelruimte maken onderdeel uit van een bouwblok dat samen met Faro Architecten door Ballast Nedam wordt gerealiseerd. beelden Geworteld in traditie, met de..
Hogekwartier Veld 6

Hogekwartier Veld 6

Vier lichte en slanke torens markeren de oostelijke stadsentree van Amersfoort. Op de kruising van de Hogeweg met het Valleikanaal hebben ze elk een eigen hoogte, variërend van 30 meter tot ruim 60 meter. Moke Architecten verzorgt het zuidelijke koppel, een hoge toren met koopwoningen en een lage toren met sociale huurwoningen. Beelden Ecologische oever..
Bolwerk

Bolwerk

Introductie Op het terrein van de voormalige kruitfabriek in Muiden worden in verschillende fasen gevarieerde wijken gerealiseerd: landelijk en industrieel, aan het water gelegen, in het groen en bij de dijk. Enkele historische panden van de voormalige kruitfabriek zijn blijven staan en vormen met een grote variatie aan woningen een bijzondere nieuwe woonwijk. Bij het..
Nieuwdok NDSM

Nieuwdok NDSM

De 380 studentenwoningen op het NDSM terrein, pal naast het kraanspoor, vormen de volgende stap in de herbestemming van het NDSM terrein. Tussen de grote monumentale loodsen en dokken verrijst Nieuwdok NDSM. Met een school in de plint bestrijkt het gebouw een groot deel van een bouwblok. Ludo Grooteman is de architect. beelden Het NDSM..
Chalet Lauenen

Chalet Lauenen

Op een lichte glooiing aan het einde van de Zwitserse Lauener Vallei, omringd door prachtige uitzichten op de omliggende bergtoppen en groengebieden, ligt een hypermodern chalet. De binnenzijde straalt van luxe, terwijl de buitenzijde juist doet denken aan het beschermde gebouwtype van de traditionele chalet. Het zijn de materiaalkeuze en de organisatie die het ‘m..
Chateau Malhribes

Chateau Malhribes

Chateau Malhribes is een van oudste grote landgoederen van St. Tropez. Het oude chateau had al zijn oorspronkelijke charme verloren door verbouwingen in verschillende tijden en stijlen. Het gebouw smeekte om herstel. beelden Ruimtelijk herstel Het chateau werd gebouwd in 1850 op een steile, richting zee aflopende helling. Het panoramische uitzicht over de volledige baai..
Vathorst Blok 2

Vathorst Blok 2

Aan de noordzijde van Vathorst wordt de laatste vinex-uitbreiding van Amersfoort gebouwd. Blok 2 is het kleinste bouwblok van dit nieuwe Centrumgebied Vathorst en onderdeel van de eerste fase van het plan. Het is een gesloten bouwblok met een binnentuin bovenop de plint. De plint wordt over de volledige oppervlakte van het blok benut voor..