Category


Wonen

Woonhuis Muiden

Woonhuis Muiden

In het oude havenstadje Muiden, direct aan de oever van het Gooimeer komt een markant woonhuis. Het ontwerp heeft vorm gekregen langs de lat van privacy, duurzaamheid en puurheid van de gebruikte materialen. Het bestaande landschap buiten krijgt een belangrijke rol in de beleving van de binnen- en buitenruimte. beelden BLIK NAAR BUITEN Een blinde..
Noorddok

Noorddok

GebHet NDSM-terrein is een voormalig Amsterdams havengebied met grote scheepswerven. Getuige daarvan zijn een aantal monumentale loodsen en doks. Midden tussen deze karaktervolle bakstenen kolossen staat Noorddok. beelden Het gebied transformeert van een werf naar een stedelijke woonwerkzone, waarbinnen diversiteit, creativiteit en levendigheid de boventoon voeren. Noorddok is een appartemententoren met ruim 300 woningen. De..
Bajes Kwartier

Bajes Kwartier

Amsterdam krijgt een verticale stad in het nieuwe Bajes Kwartier. Binnen het stedenbouwkundig plan van OMA maakt Moke Architecten er een gebouw van bijna 100 meter lang en 12 verdiepingen hoog. Het heeft een levendige betonnen gevel en een dynamisch reliëf van huiskamers en terrassen. Studenten, toeristen en buurtbewoners ontmoeten elkaar in de collectieve plint..
De Havenmeester

De Havenmeester

Het eeuwenoude stadje Muiden ademt de sfeer van het leven rondom het water. De sluis, het imposante Muiderslot, de kersverse wijk Het Kruitbos aan de rand van het IJsselmeer; oud en nieuw versmelten met elkaar in deze historische omgeving. Gianni Cito respecteert de geschiedenis van de plek waar hij De Havenmeester bouwt. “Deze woonblokken combineren..
CalandTwo

CalandTwo

Met Caland Two heeft Moke Architecten ondertussen bijna de hele westelijke straatzijde van de Calandstraat in Den Haag ontworpen. Het gebouw sluit aan op de Calandtoren en aan de andere zijde ligt de bamboo parkeergarage. Het is een gemengd gebouw met zowel sociale woningen als woningen in de vrije sector. beelden Toegangspoort van zes meter..
Trapezium

Trapezium

Er komt een nieuwe wijk in Amersfoort, naast het Eemplein en langs het spoor. Dit trapeziumvormige gebied krijgt een gemengd karakter, met voorzieningen en kantoren, maar vooral met zo’n 550 verschillende soorten woningen voor buurtbewoners van allerlei pluimage. Een project waar iedereen energie van krijgt. Beelden Zeer uiteenlopende woningtypes Van grondgebonden woningen met tuinen, tot..
Pontkade fase 3

Pontkade fase 3

Het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord ondergaat een transformatie van een industrieel havengebied uit het verleden naar een moderne plek om te wonen, werken en recreëren. De Pontkade Fase 3 ligt in de loop tussen de aanmeerplaats van de veerpont, kantoren, woningen en een nieuw stadsveld voor recreatie op een oude scheepshelling. Beelden Nieuw stukje stad Het..
Castellatoren

Castellatoren

Precies op de kruising van twee stadsentrees in Nijmegen, de Graafseweg en het spoor verrijst een bijzondere woonwerktoren. De Castellatoren wordt hét herkenningspunt van het nieuwe Dobbelmanterrein. De geluidswerende glazen schil van het gebouw is daar mede debet aan. Deze dove gevel is een 13-laags verticaal reliëf, gemaakt van vlakke, halfdiepe en diepe nissen die aan..
Guldenwater 1

Guldenwater 1

Guldenwater 1 verrijst in het centrum van Delft, aan de nieuwe Prinses Ireneboulevard. Het spoort is ondertunneld, erbovenop komt een stadspark en daarnaast komt een nieuwe binnenstedelijke woonbuurt. De 117 Appartementen en winkelruimte maken onderdeel uit van een bouwblok dat samen met Faro Architecten door Ballast Nedam wordt gerealiseerd. beelden Geworteld in traditie, met de..
Weezenlanden Noord

Weezenlanden Noord

De singelgracht van Zwolle is een van de meest gave in Nederland. Het grenst aan het plangebied waar Urhahn met Moke Architecten een stedenbouwkundig plan voor ontwikkelde. De nieuwe buurt verbindt de zakelijkheid van rechtbank en provinciehuis, met het groene karakter van de singel en de atmosfeer van de flankerende wijken. Succesfactor? Ondergronds parkeren. Beelden..