Category


Wonen

South Dock

South Dock

Het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord ondergaat een transformatie van een industrieel havengebied uit het verleden naar een moderne plek om..

Bajes Kwartier

Bajes Kwartier

Amsterdam krijgt een verticale stad in het nieuwe Bajes Kwartier. Binnen het stedenbouwkundig plan van OMA maakt Moke Architecten er een..

Bolwerk

Bolwerk

Ooit stond hier de kruitfabriek van Muiden, berucht vanwege grote ontploffingen. Nu verrijst er een nieuwe wijk, waar enkele historische..

Kubus / Katrijp

Kubus / Katrijp

Amsterdam-Noord is een bijzondere plek, vindt architect Ludo Grooteman. “Je vindt er oude polderstructuren, wat vooroorlogse woningen en..

Bredius

Bredius

Als er één tender was die architect Ludo Grooteman had willen winnen, was het wel deze. “Het was een superleuk traject, dat we op..

Woonhuis Muiden

Woonhuis Muiden

In het oude havenstadje Muiden, direct aan de oever van het Gooimeer komt een markant woonhuis. Het ontwerp heeft vorm gekregen langs de..

Oudshoornlaan

Oudshoornlaan

In de nieuwste wijk van Muiden, grenzend aan het Gooimeer en op steenworpafstand van het Muiderslot, staan elf nieuwe woningen aan de..

Veldwachter

Veldwachter

Het wordt aangenaam wonen op het voormalige terrein van aannemersbedrijf Oudshoorn in Schagen. De 124 woningen in de nieuwe buurt De..

SAM

SAM

De straten in het centrum van Zoetermeer voelen als gangen die uit de omringende gebouwen zijn gesneden. Op strategische punten steken..

Noorddok

Noorddok

GebHet NDSM-terrein is een voormalig Amsterdams havengebied met grote scheepswerven. Getuige daarvan zijn een aantal monumentale loodsen..