Category


Mixed use

Erotisch Centrum

Erotisch Centrum

De Wallen. Een wereldberoemd stukje Amsterdam waar jaarlijks rond de 200.000 mensen prostituees bezoeken en een veelvoud daarvan als toerist langs de ramen loopt. Deze prachtige rosse buurt, met van oudsher een knus en gezellig karakter, kent ook een schaduwkant. De buurt doet tegenwoordig denken aan een attractiepark voor toeristen, waar drugoverlast dagelijkse kost is..
Noorddok

Noorddok

GebHet NDSM-terrein is een voormalig Amsterdams havengebied met grote scheepswerven. Getuige daarvan zijn een aantal monumentale loodsen en doks. Midden tussen deze karaktervolle bakstenen kolossen staat Noorddok. beelden Het gebied transformeert van een werf naar een stedelijke woonwerkzone, waarbinnen diversiteit, creativiteit en levendigheid de boventoon voeren. Noorddok is een appartemententoren met ruim 300 woningen. De..
Bajes Kwartier

Bajes Kwartier

Amsterdam krijgt een verticale stad in het nieuwe Bajes Kwartier. Binnen het stedenbouwkundig plan van OMA maakt Moke Architecten er een gebouw van bijna 100 meter lang en 12 verdiepingen hoog. Het heeft een levendige betonnen gevel en een dynamisch reliëf van huiskamers en terrassen. Studenten, toeristen en buurtbewoners ontmoeten elkaar in de collectieve plint..
Trapezium

Trapezium

Er komt een nieuwe wijk in Amersfoort, naast het Eemplein en langs het spoor. Dit trapeziumvormige gebied krijgt een gemengd karakter, met voorzieningen en kantoren, maar vooral met zo’n 550 verschillende soorten woningen voor buurtbewoners van allerlei pluimage. Een project waar iedereen energie van krijgt. Beelden Zeer uiteenlopende woningtypes Van grondgebonden woningen met tuinen, tot..
Castellatoren

Castellatoren

Precies op de kruising van twee stadsentrees in Nijmegen, de Graafseweg en het spoor verrijst een bijzondere woonwerktoren. De Castellatoren wordt hét herkenningspunt van het nieuwe Dobbelmanterrein. De geluidswerende glazen schil van het gebouw is daar mede debet aan. Deze dove gevel is een 13-laags verticaal reliëf, gemaakt van vlakke, halfdiepe en diepe nissen die aan..
Weezenlanden Noord

Weezenlanden Noord

De singelgracht van Zwolle is een van de meest gave in Nederland. Het grenst aan het plangebied waar Urhahn met Moke Architecten een stedenbouwkundig plan voor ontwikkelde. De nieuwe buurt verbindt de zakelijkheid van rechtbank en provinciehuis, met het groene karakter van de singel en de atmosfeer van de flankerende wijken. Succesfactor? Ondergronds parkeren. Beelden..
Nieuwdok NDSM

Nieuwdok NDSM

De 380 studentenwoningen op het NDSM terrein, pal naast het kraanspoor, vormen de volgende stap in de herbestemming van het NDSM terrein. Tussen de grote monumentale loodsen en dokken verrijst Nieuwdok NDSM. Met een school in de plint bestrijkt het gebouw een groot deel van een bouwblok. Ludo Grooteman is de architect. beelden Monumentaal Het..
Caland Tower

Caland Tower

De Caland Tower is onderdeel van de nieuwe Laakhaven in Den Haag, een binnenstedelijk voormalig havengebied met een prettige ruige sfeer. De toren van 52 meter hoogte staat op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat, de entree naar dit nieuwe woonwerkgebied. Het ontwerp verbindt de oude bedrijfspanden, benzinestations en brede drukke straatprofielen in..
Rietwierde

Rietwierde

Op het grootste speelplein van Nederland spelen elke dag 400 kinderen van twee scholen, twee kinderdagverblijven en een peuterspeelzaal. Het is er knus, beschermd en omgeven door groen. Binnen experimenteert de ene groep in het sciencelokaal en zet een andere groep de schuifdeuren naar de gang open. Het is een energiezuinige brede school die helemaal..
Weezenlanden Noord Fase 1

Weezenlanden Noord Fase 1

Binnen het stedenbouwkundig plan voor Weezenlanden Noord in Zwolle verzorgt Moke Architecten het ontwerp voor fase 1. Een nieuw woongebouw op de hoek van de Singelgracht en de rechtbank komt een appartementengebouw met ruim 60 woningen. Midden in de parkachtige omgeving, met nadruk op collectiviteit. Beelden Collectiviteit Het gebouw is dertig meter hoog. De setback..