Category


Torens

Pontkade fase 3

Pontkade fase 3

Het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord ondergaat een transformatie van een industrieel havengebied uit het verleden naar een moderne plek om te wonen, werken en recreëren. De Pontkade Fase 3 ligt in de loop tussen de aanmeerplaats van de veerpont, kantoren, woningen en een nieuw stadsveld voor recreatie op een oude scheepshelling. Beelden Nieuw stukje stad Het..
Castellatoren

Castellatoren

Precies op de kruising van twee stadsentrees in Nijmegen, de Graafseweg en het spoor verrijst een bijzondere woonwerktoren. De Castellatoren wordt hét herkenningspunt van het nieuwe Dobbelmanterrein. De geluidswerende glazen schil van het gebouw is daar mede debet aan. Deze dove gevel is een 13-laags verticaal reliëf, gemaakt van vlakke, halfdiepe en diepe nissen die aan..
Noorddok

Noorddok

Het NDSM-terrein is een voormalig Amsterdams havengebied met grote scheepswerven. Getuige daarvan zijn een aantal monumentale loodsen en doks. Midden tussen deze karaktervolle bakstenen kolossen staat Noorddok. beelden Het gebied transformeert van een werf naar een stedelijke woonwerkzone, waarbinnen diversiteit, creativiteit en levendigheid de boventoon voeren. Noorddok is een appartemententoren met ruim 300 woningen. De..
Hogekwartier Veld 6

Hogekwartier Veld 6

Vier lichte en slanke torens markeren de oostelijke stadsentree van Amersfoort. Op de kruising van de Hogeweg met het Valleikanaal hebben ze elk een eigen hoogte, variërend van 30 meter tot ruim 60 meter. Moke Architecten verzorgt het zuidelijke koppel, een hoge toren met koopwoningen en een lage toren met sociale huurwoningen. Beelden Ecologische oever..
Caland Tower

Caland Tower

De Caland Tower is onderdeel van de nieuwe Laakhaven in Den Haag, een binnenstedelijk voormalig havengebied met een prettige ruige sfeer. De toren van 52 meter hoogte staat op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat, de entree naar dit nieuwe woonwerkgebied. Het ontwerp verbindt de oude bedrijfspanden, benzinestations en brede drukke straatprofielen in..