Category


Winkelen

Guldenwater 1

Guldenwater 1

Guldenwater 1 verrijst in het centrum van Delft, aan de nieuwe Prinses Ireneboulevard. Het spoort is ondertunneld, erbovenop komt een stadspark en daarnaast komt een nieuwe binnenstedelijke woonbuurt. De 117 Appartementen en winkelruimte maken onderdeel uit van een bouwblok dat samen met Faro Architecten door Ballast Nedam wordt gerealiseerd. beelden Geworteld in traditie, met de..
Vathorst Blok 2

Vathorst Blok 2

Aan de noordzijde van Vathorst wordt de laatste vinex-uitbreiding van Amersfoort gebouwd. Blok 2 is het kleinste bouwblok van dit nieuwe Centrumgebied Vathorst en onderdeel van de eerste fase van het plan. Het is een gesloten bouwblok met een binnentuin bovenop de plint. De plint wordt over de volledige oppervlakte van het blok benut voor..
Winkelcentrum De Gaard

Winkelcentrum De Gaard

In Tuindorp-Oost in Utrecht ligt het winkelcentrum De Gaard. Midden tussen naoorlogse hoogbouw en 30-er jaren woningen vormt het een ijkpunt in de buurt. Het bestaande gebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid. Nu nog is het een enigszins rommelig complex met veel achterkanten. Gianni Cito heeft een alzijdig gebouw ontworpen, een winkelcentrum zonder achterkanten. Beelden Aan..
Leidsche Rijn Centrumplan

Leidsche Rijn Centrumplan

Leidsche Rijn krijgt een centrum. Het stedenbouwkundig plan van JCA voor dit gebied refereert aan een Midden-Europese stedelijke structuur en atmosfeer, met winkels op de begane grond en woningen of kantoorruimte erboven. De verschillende stadsblokken worden tegelijk, schouder aan schouder, door zes architecten ontworpen. Ludo Grooteman neemt de architectuur van drie gebouwen voor zijn rekening...