Category


Winkelen

Pontkade fase 3

Pontkade fase 3

Het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord ondergaat een transformatie van een industrieel havengebied uit het verleden naar een moderne plek om te wonen, werken en recreëren. De Pontkade Fase 3 ligt in de loop tussen de aanmeerplaats van de veerpont, kantoren, woningen en een nieuw stadsveld voor recreatie op een oude scheepshelling. Beelden Nieuw stukje stad Het..
Guldenwater 1

Guldenwater 1

Guldenwater 1 verrijst in het centrum van Delft, aan de nieuwe Prinses Ireneboulevard. Het spoort is ondertunneld, erbovenop komt een stadspark en daarnaast komt een nieuwe binnenstedelijke woonbuurt. De 117 Appartementen en winkelruimte maken onderdeel uit van een bouwblok dat samen met Faro Architecten door Ballast Nedam wordt gerealiseerd. beelden Geworteld in traditie, met de..
Weezenlanden Noord

Weezenlanden Noord

De singelgracht van Zwolle is een van de meest gave in Nederland. Het grenst aan het plangebied waar Urhahn met Moke Architecten een stedenbouwkundig plan voor ontwikkelde. De nieuwe buurt verbindt de zakelijkheid van rechtbank en provinciehuis, met het groene karakter van de singel en de atmosfeer van de flankerende wijken. Succesfactor? Ondergronds parkeren. Beelden..
Tissu

Tissu

Moke Architecten heeft in Veenendaal een deel van het nieuwe woonwinkelhart gerealiseerd. Kleinschalig van buiten, maar grootschalig achter de gevel. De gezellige uitstraling wordt versterkt door het gevarieerde materiaalgebruik, de grachtjes en bruggetjes en het markante torentje aan de zuidzijde. Afbeeldingen Markante accenten De winkels in de plint zijn de blikvangers. De auto’s staan op..
Vathorst Blok 2

Vathorst Blok 2

Aan de noordzijde van Vathorst wordt de laatste vinex-uitbreiding van Amersfoort gebouwd. Blok 2 is het kleinste bouwblok van dit nieuwe Centrumgebied Vathorst en onderdeel van de eerste fase van het plan. Het is een gesloten bouwblok met een binnentuin bovenop de plint. De plint wordt over de volledige oppervlakte van het blok benut voor..
Winkelcentrum De Gaard

Winkelcentrum De Gaard

In Tuindorp-Oost in Utrecht ligt het winkelcentrum De Gaard. Midden tussen naoorlogse hoogbouw en 30-er jaren woningen vormt het een ijkpunt in de buurt. Het bestaande gebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid. Nu nog is het een enigszins rommelig complex met veel achterkanten. Gianni Cito heeft een alzijdig gebouw ontworpen, een winkelcentrum zonder achterkanten. Beelden Aan..
Leidsche Rijn Centrumplan

Leidsche Rijn Centrumplan

Leidsche Rijn krijgt een centrum. Het stedenbouwkundig plan van JCA voor dit gebied refereert aan een Midden-Europese stedelijke structuur en atmosfeer, met winkels op de begane grond en woningen of kantoorruimte erboven. De verschillende stadsblokken worden tegelijk, schouder aan schouder, door zes architecten ontworpen. Ludo Grooteman neemt de architectuur van drie gebouwen voor zijn rekening...