Category


Scholen

IKC Sluisbuurt

IKC Sluisbuurt

Op het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost is een nieuwe wijk in ontwikkeling: de Sluisbuurt. Het kavel voor de ASKO basisschool, de sportaccommodatie van de gemeente en het kinderdagverblijf van Eigen & Wijzer ligt prachtig aan een van de waterlijnen van het Binnen IJ. “Groen vormt een belangrijk educatief element binnen de filosofie van ASKO. Er is..
De Wereldburger

De Wereldburger

De Wereldburger krijgt een tweede leven. Wie straks de centrale hal van basisschool De Wereldburger in Amsterdam Nieuw-West betreedt, stapt binnen in een reusachtige kijkkast vol hout, glas, licht en verrassende details. Het kloppend hart van een levendige leeromgeving waar ruimte is voor jong en oud, rust en rumoer, vernieuwing en hergebruik. Beelden introductie Wie straks..
Nieuwdok NDSM

Nieuwdok NDSM

De 380 studentenwoningen op het NDSM terrein, pal naast het kraanspoor, vormen de volgende stap in de herbestemming van het NDSM terrein. Tussen de grote monumentale loodsen en dokken verrijst Nieuwdok NDSM. Met een school in de plint bestrijkt het gebouw een groot deel van een bouwblok. Ludo Grooteman is de architect. beelden Monumentaal Het..
Rietwierde

Rietwierde

Op het grootste speelplein van Nederland spelen elke dag 400 kinderen van twee scholen, twee kinderdagverblijven en een peuterspeelzaal. Het is er knus, beschermd en omgeven door groen. Binnen experimenteert de ene groep in het sciencelokaal en zet een andere groep de schuifdeuren naar de gang open. Het is een energiezuinige brede school die helemaal..
Kleuterschool Bonheiden

Kleuterschool Bonheiden

De kinderen groeien op in de vanzelfsprekende aanwezigheid van het verleden. Zij komen binnen door het oude gemeentehuis en spelen op het binnenhof. Zij leren in de moderne ruimtelijke lokalen en als de school uitgaat wachten hun ouders hen op, onder de oude bomen. beelden Vernieuwing door behoud Het oude gemeentehuis van Bonheiden heeft een..
School Houthavens

School Houthavens

De ruige en waterrijke industrie van de havens, de verfijnde arbeidersarchitectuur van de Spaarndammerbuurt en de nieuwe architectuur van de Houthaven. Deze drie atmosferen vormden de inspiratiebron voor de nieuwe basisschool: een rechthoekig rationeel gebouw, omkranst door golvende houten balkons. Stoer en aaibaar tegelijkertijd. Twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang, een restaurant, een gymzaal..
IKC Zeven Zeeën

IKC Zeven Zeeën

IKC Zeven Zeeën is een basisschool in het hart van Amsterdam Noord, tussen de naoorlogse torenflats en laagbouw. De school is onderdeel van een herstructureringsopgave van de buurt. Het vormt een stedelijk accent tussen de woongebouwen en een schakel in een netwerk van buitenruimtes in de buurt. Beelden DALTON Op IKC Zeven Zeeën wordt Daltononderwijs..
Basisschool Oldenije

Basisschool Oldenije

De Oldenijeschool is een Jenaplan basisschool in het hartje van Leeuwarden. Op de school zitten circa 200 kinderen, verdeeld over 8 stamgroepen en nu nog verspreid over 2 locaties. Daar maakt dit plan een einde aan. Na de uitbreiding passen alle kinderen in het hoofdgebouw aan de St. Anthonystraat. In 8 stamgroepen, zodat iedereen van..
Uitbreiding Rietwierde

Uitbreiding Rietwierde

Bijna 2 jaar na de opening van het nieuwe gebouw in de Groningse wijk Reitdiep, wordt de brede school Rietwierde uitgebreid. Het gebouw krijgt  4 extra klaslokalen, 2 nieuwe projectruimtes, lerarenruimtes en toiletten. De reden voor de uitbreiding is de onverwacht snelle stijging van de leerlingaantallen. Wederom is Gianni Cito de architect van het gebouw...